Τα φίλτρα κάδου (Drum Filters) είναι πλήρως αυτόματα φίλτρα νερού για λίμνες ψαριών .

Το νερό εισέρχεται στον κάδο από τον θάλαμο εισόδου και στη συνέχεια ρέει σε ένα πλέγμα το οποίο καλύπτει τον κάδο. Το πλέγμα αυτό είναι από ανοξείδωτο χάλυβα 60 micron, οπότε τα σωματίδια αποβλήτων που είναι 0,06 mm ή μεγαλύτερα δεν μπορούν να περάσουν από τον κάδο.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αυτά τα σωματίδια αποβλήτων να εγκλωβίζονται στην εσωτερική πλευρά του κάδου, γεγονός που θα μειώσει τη ροή εξόδου καθαρού νερού μέσω του κάδου. Αυτό θα προκαλέσει αλλαγή στη στάθμη του νερού μέσα και έξω από τον κάδο. Ο διακόπτης στάθμης θα ανιχνεύσει αυτή την αλλαγή στη στάθμη του νερού και θα στείλει σήμα στον ελεγκτή για να ενεργοποιήσει τη διαδικασία καθαρισμού. Η ίδια η συσκευή αποφασίζει πότε τα ακροφύσια ψεκασμού καθαρίζουν το πλέγμα ανάλογα με το πόσο βρώμικο είναι. Στη συνέχεια, η βρωμιά ξεπλένεται στην αποχέτευση. Το φιλτραρισμένο νερό ρέει μέσα από το πλέγμα και στη συνέχεια μεταφέρεται στο Βιολογικό φίλτρο.

Η σειρά Combi Filters συνδυάζει θάλαμο μηχανικού φιλτραρίσματος και θάλαμο βιολογικού φιλτραρίσματος, έτσι ώστε η επεξεργασία του νερού να είναι ολοκληρωμένη πριν φτάσει πίσω στη λίμνη. Τα φίλτρα κάδου είναι αυτοκαθαριζόμενα και δεν απαιτείται επιπρόσθετο καθάρισμα.

Είναι απαραίτητο να ελέγχουμε την κανονική λειτουργία του φίλτρου σε τακτά χρονικά διαστήματα. Η χρήση φίλτρων κάδου είναι ίσως η καλύτερη μέθοδος καθαρισμού του νερόυ της λίμνης σας η οποία εξασφαλίζει κρυστάλλινο νερό με την ελάχιστη προσπάθεια από μέρους σας.