Kohaku

kohaku koi

Τα Kohaku είναι το πιο γνωστό είδος Κοι και ένα από τα παλαιότερα. Έχουν άσπρη βάση με κόκκινα μοτίβα από πάνω. Τα πιο ποιοτικά Kohaku στοιχίζουν από μερικές χιλιάδες μέχρι και ένα εκατομύρριο ευρώ.

Sanke

sanke koi

Τα Sanke είναι Κοι που έχουν άσπρη βάση με κόκκινα και μαύρα μοτίβα από πάνω. Λέγεται ότι ένα ποιοτικό Sanke έχει τα μοτίβα ενός ποιοτικού Kohaku, με επιπλέον το μαύρο χρώμα.

Showa

showa koi

Τα Showa συνδυάζουν το άσπρο και κόκκινο/πορτοκαλί χρώμα πάνω από μαύρη βάση. Μπορούμε να τα ξεχωρίσουμε από τα Sanke διότι έχουν μαύρα μοτίβα στο κεφάλι.

Η τριχρωμία πρέπει να είναι ισορροπημένη σε όλο το σώμα.

Tancho

tancho koi

Τα Tancho είναι μια παραλλαγή των Kohaku, όπου τα κοκκίνα μοτίβα παρουσίαζονται στο κεφάλη σαν μια κουκκίδα. Η συμμετρία και η τοποθεσία της κοκκίνης κουκκίδας είναι από τους κύριους παράγοντες που καθορίζουν την ποιότητα του Κοι. Δεν πρέπει να υπάρχει κόκκινο χρώμα σε άλλο σημείο του σώματος.

Shiro Utsuri

shiro utsuri koi

Τα Shiro Utsuri είναι Κοι με μαύρη βάση και άσπρα μοτίβα. Τα ποιοτικά Shiro Utsuri συνδυάζουν καθαρά άσπρα μοτίβα με βαθύ μαύρο. Είναι σημαντικό το κεφάλι να έχει και τα δύο χρώματα.

Hi Utsuri

hi utsuri koi

Τα Hi Utsuri συνδυάζουν μαύρη βάση με μοτίβα από κόκκινο ή πορτοκαλί. Τα κόκκινα Hi Utsuri είναι καλύτερα από τα πορτοκαλιά. Πολλά Hi Utsuri έχουν θαμπό πορτοκαλί χρώμα σε νεαρή ηλικία και μετά αναπτύσσονται σε πιο φωτεινά κόκκινα χρώματα.

Ki Utsuri

ki utsuri koi

Τα Ki Utsuri είναι με διαφορά τα σπανιότερα είδη Utsuri, τα οποία συνδυάζουν κίτρινα μοτίβα πάνω σε μαύρη βάση.

Asagi

asagi koi

Τα Asagi είναι Κοι που παρουσιάζουν ένα μπλε σαν δίχτυ μοτίβο πάνω σε μαύρη βάση, συνοδευόμενα με κόκκινα ή πορτοκαλιά χρώματα στην περιοχή της κοιλιάς, πτερύγια και σώμα. Τα κόκκινα και πορτοκαλιά μοτίβα αναπτύσσονται από το κάτω μέρος του σώματος προς τα πάνω, όσο το Κοι μεγαλώνει. Τα πιο ποιοτικά Asagi έχουν κόκκινα μοτίβα τα οποία δεν υπερβαίνουν την πλευρική γραμμή.

Shusui

shusui koi

Τα Shusui είναι ειδός Asagi χωρίς λέπια (doitsu). Το μπλε σαν δίχτυ μοτίβο το αντικαθιστά μια γραμμή από λέπια κατά μήκος της πλάτης. Όπως και στα Asagi, η κοιλιά, τα πτερύγια και τα πλευρά είναι πορτοκαλί ή κόκκινα.

Matsuba

matsuba koi

Τα Matsuba είναι Κοι τα οποία συνδυάζουν συμπαγές, μεταλλικό χρώμα σαν βάση με μαύρα σαν δίχτυ μοτίβα. Το χρώμα της βάσης μπορεί να είναι διαφορετικό χρώμα.

Platinum Ogon

platinum ogon koi

Τα Platinum Ogon είναι Κοι με συμπαγές, άσπρο μεταλλικό χρώμα. Τα πιο ποιοτικά Platinum Ogon έχουν καθαρό άσπρο κεφάλι και αψεγάδιαστο σώμα.

Yamabuki Ogon

yamabuki ogon koi

Τα Yamabuki Ogon είναι Κοι με συμπαγές, κίτρινο μεταλλικό χρώμα. Όπως και τα άλλα Ogon, τα ποιοτικά ψάρια έχουν καθαρό κίτρινο κεφάλι και αψεγάδιαστο σώμα.

Kujaku

kujaku koi

Τα Kujaku είναι Κοι με άσπρη βάση, μαύρο σαν δίχτυ μοτίβο και πορτοκαλί ή κόκκινο ή κίτρινο μοτίβο. Το μαύρο σαν δίχτυ μοτίβο σχηματίζεται από μαύρο περίγραμμα γύρω από το κάθε λέπι.

Goromo

goromo koi

Τα Goromo είναι βασικά Kohaku με μπλε ή μαύριο περίγραμμα σε κάθε κόκκινο λέπι.

Goshiki

goshiki koi

Τα Goshiki είναι Κοι με άσπρη βάση και μαύρο με μπλε περίγραμμα, και κόκκινο και μαύρο μοτίβο πάνω από την άσπρη, μαύρη και μπλε βάση. Goshiki σημαίνει πέντε χρώματα.

Kikokuryu

kikokuryu koi

Τα Kikokuryu είναι Κοι χωρίς λέπια (doitsu) με άσπρη βάση, συνδυασμένη με περιοχές από μαύρο μέσα στη γραμμή από λέπια, κατά μήκος της πλάτης, στο κεφάλη, και γύρω από τα μάτια και τη μύτη.